Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 19 februari 2014

Overhandiging boek ‘bijstandsgerechten’

Keesjan Steverink (raadslid D66) en Jeanette de Neijs (raadslid PvdA) hebben woensdag een aantal exemplaren van het boek ‘bijstandsgerechten – koken voor vier personen voor €5,-) overhandigd aan vertegenwoordigers van de bibliotheek, het JIP, Pulse en Vitras/CJG. De schrijfster van het boek, Merlien Welzijn, was ook aanwezig en hield een enthousiast verhaal over het boek en het platform www.bijstandsgerechten.nl. Op de website kan iedereen recepten en tips aanleveren met als doel om niet alleen goedkoop en goed te koken maar ook om de hoeveelheid eten dat weggegooid wordt te verminderen.

Overhandiging boeken bijstandsgerechten - 20140219 (3)

 

De aanleiding van het aanbieden van de boeken was een brief van Merlien Welzijn, die zij aan de gemeenteraad stuurde. De PvdA IJsselstein agendeerde deze brief voor het cluster Samenleving en vroeg op deze manier aandacht voor het initiatief. Het college vond het idee sympathiek maar kon het initiatief niet steunen. Daarop stelde D66 IJsselstein voor om een aantal exemplaren aan de bibliotheek te schenken. Om een zo groot mogelijke groep te bereiken, werden ook het JIP (jongeren Informatie Punt IJsselstein), welzijnsorganisatie Pulse en Vitras en CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) benaderd. De reacties waren zeer enthousiast. Vitras meldde dat zij nog tien boeken gaan aanschaffen.

Overhandiging boeken bijstandsgerechten - 20140219 (9)

Nu de boeken bij de vier organisaties liggen kunnen veel IJsselsteiners kennis maken met het boek en de gerechten. De website is een mooi voorbeeld van eigen kracht: het is laagdrempelig en iedereen deelt zijn of haar tips met elkaar.