Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 maart 2018

D66 IJsselstein steunt Yselvaert

Tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad werd een motie ingediend namens bijna alle partijen voor steun van Stichting Yselvaert. Een vreselijke brand verwoeste twee loodsen van Jachthaven Marnemoende. Vele boten waaronder de twee rondvaartboten van Yselvaert werden totaal verwoest. De stad kwam in actie en kwam met een benefiet. De politiek wilde niet achter blijven en zowel het CDA als D66 hadden een motie voorbereid. Waar het CDA inzette voor verdubbeling van de opbrengst van de benefietvoorstelling (met een maximum van 7000 euro), vroeg D66 aandacht om bij de aanschaf van de nieuwe boten te letten op duurzaamheid en toegankelijkheid en een éénmalige gift van 12.500 euro.

De boten worden voor 30 jaar aangeschaft. D66 vindt dat dit het moment is om niet overhaast boten aan te schaffen maar samen te kijken naar wat het beste is op dit moment. Dit is het moment om keuzes te maken. Daarom stelde D66 voor om samen met het bestuur van Stichting Yselvaert te kijken naar de aanschaf van elektrische boten. Ook stelt D66 voor om één boot geschikt te maken voor rolstoelgebruikers. De fractie beseft dat er dan ook aanpassingen gemaakt moeten worden bij de aanlegsteiger, maar nu een aangepaste boot aanschaffen betekent in de toekomst minder kosten.

In overleg met het CDA zijn beide partijen gekomen tot één gezamenlijke motie waarbij Stichting Yselvaert een éénmalige incidentele subsidie krijgt van 10.000 euro en waarbij de raad het college oproept om met de Stichting Yselvaert te onderzoeken of er twee elektrische rondvaartboten aangeschaft kunnen worden en of één van de boten ook geschikt gemaakt kan worden voor rolstoelgebruikers.

D66 is verheugd dat alle fracties ingestemd hebben met deze gezamenlijke motie. Raadslid Keesjan Steverink: “De afgelopen jaren stonden de fracties soms recht tegenover elkaar. Het doet ons deugd dat we in campagnetijd even de verkiezingen vergeten en tot elkaar zijn gekomen.”

Wij wensen Stichting Yselvaert een behouden vaart toe!