Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 september 2018

Wietske Moonen (1973-2018)

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat Wietske Moonen is overleden. 

Wietske was kandidaat-raadslid namens D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Zij stond op plaats 5 van onze kandidatenlijst. Nadat haar vader jarenlang actief was voor D66 meldde Wietske zich in september 2016 aan bij onze partij. 

Ze toonde al snel veel interesse en betrokkenheid. Ze ging naar de fractie- en afdelingsvergaderingen en werd lid van het campagneteam. In 2017 was ze lid van de commissie samenleving. Het was voor haar daarom een logische stap om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

Het motto van Wietske was het tegengaan van laaggeletterdheid. Zij verwoordde dat zo: In mijn vrije tijd lees ik graag omdat ik het fijn vind en ook om op de hoogte te blijven. Ik vind het erg leuk om de kinderen van mijn zussen voor te lezen. Het is erg belangrijk dat kinderen al vroeg een woordenschat opbouwen. Dan krijgen zij de meeste kansen om ook later de opleiding van hun keuze te doen. Het spreekt mij aan dat D66 voor een leven lang leren en het stapelen van onderwijs is.”

Vanwege haar ziekte moest Wietske alle activiteiten voor D66 staken. Op haar verzoek bleef ze nog heel lang meelezen in alle mailtjes en de WhatsApp-groepen omdat ze op de hoogte wilde blijven van wat er speelde in de IJsselsteinse politiek. 

Wij verliezen in Wietske een hele lieve, sociale, betrokken vrouw die een mooie positief-kritische bijdrage wilde leveren aan de gemeenteraad en de IJsselsteinse samenleving. Wij wensen haar familie heel veel sterkte en de kracht om dit grote verlies te kunnen dragen.

Namens de afdeling,

Erik Jan Elsenaar

Voorzitter