Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 20 mei 2021

Leden kiezen lijsttrekker uit 2 kandidaten

D66 is alweer volop bezig met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Een belangrijke stap is het kiezen van een lijsttrekker. Tijdens de kandidaatstellingsperiode hebben zich 2 leden, Alie Tigchelhoff en Joeri Eijzenbach, kandidaat gesteld bij de verkiezingscommissie. De kandidaten gaan vrijdag 21 mei met de leden in gesprek. Leden van D66 IJsselstein kunnen van 26 mei tot en met 7 juni digitaal hun stem uitbrengen op Alie of Joeri om uit te maken wie de lijsttrekker van D66 wordt.

Aan het eind van de zomer kunnen leden die, naast de lijsttrekker, raadslid willen worden zich kandideren. Een lijstadviescommissie spreekt vervolgens uitvoerig met alle kandidaten, waarna de leden in oktober de kandidatenlijst vaststellen.

D66 is ook al begonnen met haar verkiezingsprogramma. Leden leverden al vele goede ideeën aan voor een ijzersterk progressief programma met heldere visies en keuzes op onderwerpen als woningbouw, duurzaamheid, kansgelijkheid en herstel na de coronacrisis. Erik Jan Elsenaar, voorzitter van D66 IJsselstein: “Op deze thema’s moet de gemeente IJsselstein de komende jaren belangrijke keuzes maken. Daar willen we inwoners, bedrijven, verenigingen en andere organisaties intensief bij betrekken. We zullen hun suggesties voor ons verkiezingsprogramma daarom binnenkort actief gaan ophalen, maar goede ideeën kunnen ook nu al aangedragen worden via de contactpagina op onze website www.d66ijsselstein.nl.”