Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 4 juni 2021

Toets- en afwegingskader duurzame energie , D66 pleit voor lokaal eigenaarschap van windmolen of zonneveld, ook voor de kleine beurs!

Dit raadsvoorstel gaat niet over DAT er windmolens komen of WAAR deze komen, maar dat als ze er komen dat ze moeten voldoen aan een bepaald kader. Een lastig dossier met veel tegenstanders. Wij willen verantwoordelijkheid nemen, in gesprek met bewoners en duidelijke kaders stellen. In de raad stemde men verdeeld, liever geen kader dan een goed kader kennelijk. Wij willen voorkomen dat we niet zelf beslissen maar anderen voor ons. Daarom hebben we bij het afwegingskader duurzame energie samen met GL enkele moties ingediend. Wij hebben als D66 gepleit voor lokaal eigenaarschap van een windmolen of zonnepark, voor een fonds zodat ook mensen met een kleine beurs mee kunnen profiteren bij de aanleg daarvan.  Raadsvoorstel is aangenomen, de moties helaas niet maar we hebben wel een toezegging van de wethouder dat hij deze maatschappelijke aspecten mee zal nemen in de tender en dat wij er als raad nog iets in te zeggen hebben!