Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 8 juni 2021

D66 IJsselstein kiest Joeri Eijzenbach als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

De leden van D66 IJsselstein hebben Joeri Eijzenbach tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Het bestuur kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing met 2 kandidaten. Voorzitter Erik Jan Elsenaar: “Na een levendig en interessant lijstrekkersdebat op vrijdag 21 mei en de  campagneactiviteiten georganiseerd door de kandidaat-lijsttrekkers zelf, hebben onze leden hun keuze gemaakt. We mogen als D66 trots zijn op deze 2 kandidaat-lijsttrekkers. De winnaar zal D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 3 van de 23 raadszetels. D66 wil dit resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De verkiezing van onze lijsttrekker Joeri Eijzenbach wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.

Joeri Eijzenbach: “Ik wil alle leden die op mij hebben gestemd bedanken voor het vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om samen met alle leden een progressief en overtuigend verhaal neer te zetten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Als lijsttrekker zal Joeri het team kandidaat raadsleden aanvoeren. Vanaf 25 augustus 2021 start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. De leden van D66 IJsselstein bepalen de volgorde van de kandidatenlijst. De uitslag van de stemming daarover wordt bekend gemaakt op 24 november.