Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 22 juni 2021

College moet eindelijk eens goede afspraken met RMN gaan maken over groenbeheer

In de raad van 17 juni j.l heeft D66-raadslid Alie Tigchelhoff vragen gesteld over het negatieve resultaat bij RMN aan portefeuillehouder Peter Bekker (wethouder, LDIJ).

De wethouder kon niet aangeven of er nu een dienstverleningsovereenkomst (DVO) is met RMN, zoals al in 2019 aanbevolen door de Rekenkamer, over het groenbeheer. Hierover heeft D66 eerder in juni artikel 35 vragen gesteld (Artikel 35 vragen zijn vragen die gebruikt worden om antwoord te krijgen op politieke vragen. Dit zijn politieke vragen die niet direct beantwoord hoeven te worden. De vragen gaan via het college naar de ambtenaren die de vragen dan inhoudelijk beantwoorden).

Aanleiding hiervoor is het feit dat keer op keer inwoners vragen over het groenonderhoud stellen, bijvoorbeeld over teveel of te weinig maaien, maar goede afspraken lijken ver weg. Het college van VVD en LDIJ moet de hand ook in eigen boezem steken, als je zelf de zaken niet op orde hebt. Als de dienstverleningsovereenkomst (DVO) ontbreekt en de wethouder zelf ook in het Algemeen bestuur (AB) zit, dan kun je het niet ook elders uitbesteden. Reden voor D66 om niet in te stemmen met een motie van de LDIJ om te onderzoeken of uitbesteden elders een betere optie is. Financieel heeft de gemeente van alles doorgelicht in aanloop naar de perspectiefnota (zicht op de financiën). Daaruit is niet gebleken dat dit een optie voor bezuiniging zou zijn.